To, że nie odczuwasz głodu nie znaczy, że nie głodzisz swojego organizmu. Gdzie warzywa, owoce, różnorodne źródła tłuszczów. 100 gramów białka z prochu dziennie? Jedna porcja 30 gramów by wystarczyła, bo spokojnie można nadrobić resztę mięsem, jajkami i nabiałem. Menu powinno być różnorodne, składniki odżywcze, bo nie liczą się tylko makra. [...]
Witaj, na masie tyle białka nie potrzebujesz. Lubisz gotowane mięso z piersi z kurczaka? Bo jeżeli nie ,to daj sobie spokój. Stawiaj na różnorodność ,urozmaicaj masz jeszcze inne źródła np wieprzowina ,wołowina ,ryby itp Nie obawiaj się tłuszczu
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
doraznie mozna skorzystac z enzymu laktazy. jednak na dluzsza mete staraj sie wyeliminowac zrodla samej laktozy. co do bialka wszelkie produkty jak WPI/WPH nie powinny stanowic problemu. zwroc uwage by mialy jak najmniej wegli na porcje, do okolo 1g bedzie mysle ok dla ukladu trawiennego
Witaj, Nie diete pod środki a środki pod dietę się układa, do cyklu nic nie masz do kontroli estro ( nie wiadomo jak reagujesz). Co do diety dałbym białka około 200 gram i tyle starczy , brakuje tłustych ryb jak śledź, makrela czy łosoś gdyż przydały by się źródła omegi 3. Pozdrawiam
[...] kontroli estro ( nie wiadomo jak reagujesz). Co do diety dałbym białka około 200 gram i tyle starczy , brakuje tłustych ryb jak śledź, makrela czy łosoś gdyż przydały by się źródła omegi 3. Pozdrawiam Dzieki ;) omega3 będa w caps ;) 2-3 razy na tydzien zjem łososia wiadomo bede zmienial, ryz-makakron-ziemniak jaja, piers z kury/indyka-ryba- cos [...]
Parówki też do wywalenia, tak nic dobrego nie wrzucają. Orzeszki ziemne to kiepski wybór, sporo chleba, są inne bardziej wartościowe źródła węglowodanów. W "śniadaniiu i przekąsce" brak wartościowego białka.
Ok 1,8g/kg masy ciała białka, 1g tłuszczów i reszta kcal węglowodany. Źródła składników odżywczych dajesz takie na jakie masz ochotę danego dnia. Przecież nie będziesz jadła pieczywa i wciskała w siebie, bo tak napisał trener. skoro Ty masz ochotę na kaszę gryczaną. Wszystko to musi mieć pewien sens.
możesz dać białko, bo i tak 30 g białka z tego gainera to syf Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy i wiórki, sery podpuszczkowe, awokado, nierafinowany olej rzepakowy
Kaloryczność może być w porządku ale dieta bardzo monotonna. Trzeba zmieniać źródła węglowodanów, białka, tłuszczy. Do tego warzywa i owoce. Różnorodność to podstawa zbilansowanej diety.
[...] 2 trzeba zachować jakąś równowagę nie można jednych makroskładników spożywać więcej kosztem innych w zbilansowanej diecie co innego diety LC, HC itp 3 Dobrze skomponowane źródła białek roślinnych stworzą pełnowartościowe białka 4 Nie należy trenować do upadku mięśniowego 5 Własnie od tego są różne treningi i sobie określasz w nich swój [...]
[...] smakowe to mówią :-)) edit: i jest jeszcze jeden argument w przypadku macadamia, ale to już kwestia indywidualna. one prawie nie mają białka, co w moim przypadku jest mi bardzo na rękę, bo nie zabierają mi tego makroskładnika, mimo wszystko wolę pozyskać białko z innego źródła, niż orzech :-) Zmieniony przez - stojeden w dniu 2016-12-28 21:17:59
[...] wysoko przetworzona żywność. Posiłki w kontekście odżywczym przedstawiają się słabo. Nie bazuj jedynie na oliwie z oliwek (zawierające tłuszcze jednonienasycone) zróżnicuj źródła lipidów. Brakuje kwasów tłuszczowych Omega-3. Warto również wprowadzić tłuste mięsa. [...]
Tylko ja już ćwiczę regularnie od października :) sam interwał trwa ok 20 minut. Siłowy z obciążeniem własnego ciała. Głowne źrodła białek to kurczak, twaróg chudy, czasem jem ryby typu łosoś lub tuńczyk i izolat białka. Węglowodany głownie złożone, ryż brązowy, makarony pełnoziarniste, różnego rodzaju kasze. Tłuszcze masło klarowane, orzechy [...]
Tylko ja już ćwiczę regularnie od października :) sam interwał trwa ok 20 minut. Siłowy z obciążeniem własnego ciała. Głowne źrodła białek to kurczak, twaróg chudy, czasem jem ryby typu łosoś lub tuńczyk i izolat białka. Węglowodany głownie złożone, ryż brązowy, makarony pełnoziarniste, różnego rodzaju kasze. Tłuszcze masło klarowane, orzechy [...]
90 g białka z prochu, 800 g nabiału... I 200 g mięsa... Nienajlepsze źródła ww..Moim zdaniem większym problemem jest dobór produktów, a nie to czy po omlecie będzie jeszcze białko z odżywki.
90 g białka z prochu, 800 g nabiału... I 200 g mięsa... Nienajlepsze źródła ww..Moim zdaniem większym problemem jest dobór produktów, a nie to czy po omlecie będzie jeszcze białko z odżywki. To z czego byś mi doradził czerpać głównie białko?
[...] braków i zapotrzebowania, które bezpośrednio wynika z jadłospisu i trybu życia. Nie ma znaczenia wpc, wph, wpi, czy miks. To dalej tylko białko i na poziomie rekreacji absolutnie nie ma znaczenia szybkość wchłaniania. Węglowodany z dowolnego źródła można mieszać razem z białkiem po treningu. Zmieniony przez - emenems w dniu 2017-02-28 23:42:51
[...] się źródło białka pełnowartościowego z mięsa/jaj/ryb czy nabiału. Co do węglowodanów tutaj zasada ogólna jest taka by starać się dostarczać jak najmniej przetworzone źródła. Nie zapominaj o tłuszczach które są tak samo istotne jak reszta składników diety. Co do Suplementacja Twój rozwój na tym etapie wspomoże kompleks witamin: [...]
[...] Przeczytałem, ale porady są bardzo ogólnikowe i nic za bardzo z nich nie dałem rady wyciągnąć. Różne źródła tłuszczów: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html Białko obetnij w dowolnym posiłku. Jak Ci pasuje akurat danego [...]